loader image

Американскиот Универзитет на Европа – ФОН и Македонската Еспорт Федерацијa го организираа својот прв заеднички настан

По успешното завршување на првиот заеднички настан на Американскиот универзитет на Европа – ФОН (АУЕ ФОН) и Македонската Еспорт Федерација (МЕСФ), со гордост објавуваме дека имаме рекорден број на заинтересирани млади, со возраст од 18 до 28 години, кои се пријавија и учествуваа на овој важен настан. Со вкупно 70 учесници, се потврди големиот интерес […]

МЕСФ и AUE FON – Прва едукативна програма за еспорт

Македонската Еспорт Федерација (МЕСФ) најавува нова соработка со ,,American University of Europe”. Целта на оваа соработка е преку взаемно организирани едукативни програми, настани, турнири, младите луѓе во нашата држава и регионот да добијат вистинска слика за тоа што еспортот претставува денес. Од голема важност е младите луѓе да добијат соодветна едукација и насоки за можностите […]

Национални квалификации во Tekken 7 и eFootball 2023

Во квалификациите кои се одржаа вчера во PUBG Mobile екипата на Almost Famoust е победникот и ќе ја претставува Македонија на Светското првенство кое ќе се одржи во август во Романија. Од денес па се до дванаесети март започнува пријавувањето на учесниците во Tekken 7  и eFootball 2023. Натпреварите во главната и нокаут фазата ќе […]

Давид Гаревски повторно на Светско Првенство!

4та година по ред, нашиот Давид покажа доминација, желба за победа и одлучен фокус кој го донесоа до уште еден пласман за Светско Првенство Давид испишува историја на македонската сцена! Се гледаме во Романија #MESF #WEC23 #efootball

Almost Famous!

Тимот што доминираше на националните квалификации ќе не претставува на квалификациите за Светското Првенство во Романија! Ристе “Chapov” Чапов Иле “Ristov” Ристов Мирослав “Mikitsa” Алексовски Филип “Fikitsa” Костиќ Ристе, Иле, Мирослав и Филип се спремни за следниот предизвик! #MESF #WEC23 #pubgmobile