loader image

Македонски Телеком е новото засилување на МЕСФ

Македонски Телеком за прв пат на пазарот воведе Gaming Boosters, нов продукт за неповторливо гејминг искуство на најдобрата оптичка мрежа. Создаден во соработка со гејмери, Gaming booster пакетот овозможува: супериорна брзина, минимална латенција (ping&lag), исклучителна стабилност т.е. минимален jitter и ѕticky IP адреса за непрекината сесија. „За да им излеземе во пресрет на гејмерите за […]

Национални квалификации во Tekken 7 и eFootball 2023

Во квалификациите кои се одржаа вчера во PUBG Mobile екипата на Almost Famoust е победникот и ќе ја претставува Македонија на Светското првенство кое ќе се одржи во август во Романија. Од денес па се до дванаесети март започнува пријавувањето на учесниците во Tekken 7  и eFootball 2023. Натпреварите во главната и нокаут фазата ќе […]

Давид Гаревски повторно на Светско Првенство!

4та година по ред, нашиот Давид покажа доминација, желба за победа и одлучен фокус кој го донесоа до уште еден пласман за Светско Првенство Давид испишува историја на македонската сцена! Се гледаме во Романија #MESF #WEC23 #efootball

Национални квалификации во TEKKEN 7 и EFOOTBALL 2023

Во квалификациите кои се одржаа вчера во PUBG Mobile екипата на Almost Famoust е победникот и ќе ја претставува Македонија на Светското првенство кое ќе се одржи во август во Романија. Од денес па се до дванаесети март започнува пријавувањето на учесниците во Tekken 7  и eFootball 2023. Натпреварите во главната и нокаут фазата ќе […]

Almost Famous!

Тимот што доминираше на националните квалификации ќе не претставува на квалификациите за Светското Првенство во Романија! Ристе “Chapov” Чапов Иле “Ristov” Ристов Мирослав “Mikitsa” Алексовски Филип “Fikitsa” Костиќ Ристе, Иле, Мирослав и Филип се спремни за следниот предизвик! #MESF #WEC23 #pubgmobile

Еспортот е официјален спорт

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЈАВНОСТ Еспортот стана официјален спорт во Република Северна Македонија. 27.01.2022, Скопје – Агенцијата за млади и спорт го призна електронскиот спорт (Еспорт) за официјален спорт во државата. Директорот на АМС, Наумче Мојсоски, денеска, му врачи „Решение за дејност спорт“ на претседателот на Македонската Еспорт Федерација (МЕСФ) и генерален секретар на Меѓународната Еспорт федерација, […]

Оглас за работа

International Esport Federation with the support from Macedonian Esport Federation is announcing the following job openings: Administrative assistant Communications coordinator Skills required: Solid knowledge of the esports ecosystem and gaming Good communication and strong interpersonal skills Able to work in multinational environment Attention to detail and logical approach Computer skills (MS OFFICE PACKAGE, GOOGLE Workspace) […]

МЕСФ потпиша меморандум за соработка со КФСМ

Двете федерации се договорија заеднички да организираат националните квалификации и натпревари во дигиталната верзија на кошарка и промовирање на одговорен, одржлив, и здрав развој на еспортот. „Ние како федерација ги следиме сите европски и светски трендови поврзани со уште поголема популаризација на кошаркарскиот спорт. Согласно со тоа и реализирањето на идејата за отпочнување на Еспорт-лига […]

МЕСФ стана членка на Олимпискиот Комитет

Согласно актот бр. 03-26/1 на Олимпискиот комитет на Северна Македонија (ОКСМ), издаден на ден 12.03.2021 година, Македонската Еспорт Федерација станува членка на Олимпискиот комитет на Северна Македонија.