loader image

Македонски Телеком е новото засилување на МЕСФ

Македонски Телеком за прв пат на пазарот воведе Gaming Boosters, нов продукт за неповторливо гејминг искуство на најдобрата оптичка мрежа. Создаден во соработка со гејмери, Gaming booster пакетот овозможува: супериорна брзина, минимална латенција (ping&lag), исклучителна стабилност т.е. минимален jitter и ѕticky IP адреса за непрекината сесија.

„За да им излеземе во пресрет на гејмерите за потребата од супер брз интернет со најдобри перформанси, размислувавме неконвенционално и создадовме иновативно решение. Отидовме и чекор понатаму: со едноставна, брза и целосно дигитална активација на продуктот преку апликацијата TelekomMK, гејмерите го добиваат најдоброто гејмерско искуство веднаш“ – истакна Даниела Кржовска, Раководител на Продукт маркетинг од Телеком.

Светот на еспортот е новата арена на собирање на младата популација. Исто како во традиционалните спортови, еспортот има потреба од своја инфраструктура и еко-систем, и тоа е еден од главните мотиватори за склучување на партнерство помеѓу Македонски Телеком и Македонската Еспорт Федерација.
“Среќни сме поради ова партнерство, затоа што е од огромно значење за федерацијата и за играчите. Конечно, можеме да оствариме сериозен напредок и да создадеме оптимални услови за натпреварување во Македонија, како и да ги испратиме нашите репрезентации на интернационалните натпреварувања со реална шанса за остварување врвни резултати.” – рече Бобан Тотовски, претседател на Македонската Еспорт Федерација.

Еспортот е најбрзо растечка дисциплина во светски рамки, но и кај нас, која создава нова група корисници коишто се секогаш во потрага по побрз и постабилен интернет. Македонски

Телеком ги поддржува сите еспорт ентузијасти и продолжува да работи на иновативни и технолошки супериорни решенија за корисниците.

Повеќе за Gaming Booster на следниот линк.

Останати новости

Останати новости