Register
en-USmk-MK
Select the search type
  • Site
  • Web
Search

ПРВА МАКЕДОНСКА е-СПОРТ ЛИГА

Почитувани гејмери, е-спортисти и ентузијасти,
Македонската е-Спорт Федерација, во соработка со ЛЕНОВО, гордо ви најавува, за прв пат во Македонија, почеток на ...Првата Македонска е-Спорт Лига.
После многу години учество на меѓународни турнири, МеСФ одлучи да направи историски чекор и да ја организира првата официјална и професионална лига во е-спорт во Македонија.
Пријавувањето на заинтересираните тимови ќе се врши од 11 Мај 2016 до 31 Мај 2016 година, во следниве 3 дисциплини-игри :
1. DOTA2
2. Counter Strike: GO
3. Hearthstone
Процедурата за пријавување, според правилата на МеСФ е составена од неколку чекори.
1. Пополнување на формуларот за учество во Прва Македонска ЛЕНОВО е-Спорт Лига
2. Пријавување на екипата – тимот во Централен регистар на РМ. МеСФ на сите апликанти ќе им овозможи подготовка и поднесување на документите за пријавување во Централниот Регистар. Во Централен Регистар ќе се пријават само играчите од првиот тим, додека резервите ќе можат да се менуваат со допис до МеСФ. При пријавата, тимот ќе мора да избере одговорно лице (капитенот најчесто) кое ќе комуницира со МеСФ и со сите други тимови.
3. Официјално пристапување на тимот кон Македонската е-Спорт Федерација со потпишување на договор

Линк до формулар за пријавување :
http://goo.gl/forms/5jupRbFeph - DOTA2/CS:GO
http://goo.gl/forms/9z0n0a8o5Y - Hearthstone

Minimize

Friday, August 26, 2016

Gears of War 4 'Reclaimed' Multiplayer Map Gameplay

Get a look at our favorite new Gears of War 4 multiplayer map (so far) in action.

Friday, August 26, 2016

Get Free Augmentations in Deus Ex: Mankind Divided

Collect these hidden Praxis kits around the map to unlock free upgrades in Deus Ex: Mankind Divided.

Friday, August 26, 2016

Gears of War 4 'Reclaimed' Multiplayer Map Flythrough

Take a tour of this newly-revealed farm map.

Friday, August 26, 2016

Who Is Justice League's Cyborg?

Catch up on the history of Cyborg, soon to be seen in the Justice League and Flash movies — and his own solo film!

Friday, August 26, 2016

You Can Now Stream Any Blizzard Game on Facebook

Blizzard Streaming, the developer's foray into the world of live streaming gameplay, launched today. The feature allows its PC users to broadcast ...

Friday, August 26, 2016

This Deadpool Figure Has The Coolest Accessories

A Deadpool figure with interchangeable heart-eyes and heart-boxers has been announced, as part of Good Smile's Nendoroid line. The figure is ...
12345678910 Last
Minimize
http://www.skopje.gov.mk


Copyright 2016 by SoftAGE DOOEL Skopje