loading...

Оглас за работа

International Esport Federation with the support from Macedonian Esport Federation is announcing the following job openings:

 1. Administrative assistant
 2. Communications coordinator

Skills required:

 • Solid knowledge of the esports ecosystem and gaming
 • Good communication and strong interpersonal skills
 • Able to work in multinational environment
 • Attention to detail and logical approach
 • Computer skills (MS OFFICE PACKAGE, GOOGLE Workspace)
 • Excellent knowledge of English language
 • Able to adapt to a dynamic work environment and different time zones
 • Willingness to travel

Responsibilities:

 • Communicating with International Federations
 • Daily office tasks, including data management and documents filing
 • Arranging travel, visas, and accommodation
 • Handling email correspondence
 • Taking dictation and minutes
 • Background research and presenting findings
 • Producing documents, briefing papers, reports, and presentations
 • Organizing and attending meetings and ensuring the manager is well prepared for meetings

What we offer:

 • Challenging job in a fast-growing, dynamic, and international company
 • Unique opportunity to work in the most popular segment-ESPORTS
 • Training and education
 • Relaxed company culture
 • Lot of fun and travel
 • Opportunity to work with top brands in esports (ESL, Konami, Valve, RIOT)
 • Possible relocation abroad

Send your CV and motivational letter in English to office[AT]ie-sf.org

МЕСФ потпиша меморандум за соработка со КФСМ

Двете федерации се договорија заеднички да организираат националните квалификации и натпревари во дигиталната верзија на кошарка и промовирање на одговорен, одржлив, и здрав развој на еспортот.

„Ние како федерација ги следиме сите европски и светски трендови поврзани со уште поголема популаризација на кошаркарскиот спорт. Согласно со тоа и реализирањето на идејата за отпочнување на Еспорт-лига во кошарка преку која како федерација ќе се приклучиме на активностите кои се веќе имплементирани од страна на Светската кошаркарска федерација-ФИБА. За прв пат кај нас се воведуваат некои нови стандарди, и овој заеднички меморандум е чекор кон уште поголема популарност на кошарката во нашата земја. Заедно да го развиваме и овој сегмент од општественото живеење“- потенцира Владимир Георгиевски, генералниот секретар на Кошаркарска Федерација на Северна Македонија.

“Овој меморандум за соработка е уште еден чекор кон официјализација на еспортот кај нас. Покрај промоција на еспорт и здрав гејминг, МЕСФ ќе се посвети и на креирање на здрави навики кај младата популација, зголемена физичка активност и структурно учество на официјални натпревари” – изјави Бобан Тотовски, претседателот на МЕСФ.

Македонската Еспорт Федерација е членка на Меѓународната Еспорт Федерација (ИЕСФ) од 2013 година и редовно учествува на светските првенства.

Минатите пет години, редовно се одржува Првата Македонска Еспорт Лига, а од оваа година ќе започне со организирање на натпревари и во НБА21К.