loading...

Национални квалификации во Tekken 7 и eFootball 2023

март 6, 2023

Во квалификациите кои се одржаа вчера во PUBG Mobile екипата на Almost Famoust е победникот и ќе ја претставува Македонија на Светското првенство кое ќе се одржи во август во Романија.

Од денес па се до дванаесети март започнува пријавувањето на учесниците во Tekken 7  и eFootball 2023. Натпреварите во главната и нокаут фазата ќе се одржат на 18 март за Tekken7 и на 19 март за eFootball 2023 во Арена Еспорт Клуб -Скопје, а максималниот број е шеснаесет натпреварувачи.

Доколку ги исполнувате условите и сакате да се натпреварувате и да бидете следниот претставник на Македонија на Светското првенство можете да се пријавите на следните линкови Tekken 7 и eFootball 2023

Сите љубители на еспортот ќе можат во живо да ги проследат натпреварите на официјалниот Twitch канал на федерацијата.

Национални квалификации во Tekken 7 и eFootball 2023

Во квалификациите кои се одржаа вчера во PUBG Mobile екипата на Almost Famoust е победникот и ќе ја претставува Македонија …

Еспортот е официјален спорт

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЈАВНОСТ Еспортот стана официјален спорт во Република Северна Македонија. 27.01.2022, Скопје – Агенцијата за млади и спорт го …

Оглас за работа

International Esport Federation with the support from Macedonian Esport Federation is announcing the following job openings: Administrative assistant Communications coordinator …