loading...

Оглас за работа

April 21, 2021

International Esport Federation with the support from Macedonian Esport Federation is announcing the following job openings:

 1. Administrative assistant
 2. Communications coordinator

Skills required:

 • Solid knowledge of the esports ecosystem and gaming
 • Good communication and strong interpersonal skills
 • Able to work in multinational environment
 • Attention to detail and logical approach
 • Computer skills (MS OFFICE PACKAGE, GOOGLE Workspace)
 • Excellent knowledge of English language
 • Able to adapt to a dynamic work environment and different time zones
 • Willingness to travel

Responsibilities:

 • Communicating with International Federations
 • Daily office tasks, including data management and documents filing
 • Arranging travel, visas, and accommodation
 • Handling email correspondence
 • Taking dictation and minutes
 • Background research and presenting findings
 • Producing documents, briefing papers, reports, and presentations
 • Organizing and attending meetings and ensuring the manager is well prepared for meetings

What we offer:

 • Challenging job in a fast-growing, dynamic, and international company
 • Unique opportunity to work in the most popular segment-ESPORTS
 • Training and education
 • Relaxed company culture
 • Lot of fun and travel
 • Opportunity to work with top brands in esports (ESL, Konami, Valve, RIOT)
 • Possible relocation abroad

Send your CV and motivational letter in English to office[AT]ie-sf.org

Македонски Телеком е новото засилување на МЕСФ

  Македонски Телеком за прв пат на пазарот воведе Gaming Boosters, нов продукт за неповторливо гејминг искуство на најдобрата оптичка мрежа. Создаден во соработка со  гејмери, Gaming booster пакетот овозможува: супериорна брзина, минимална латенција  (ping&lag), исклучителна стабилност т.е. минимален jitter и ѕticky IP адреса за непрекината  сесија.     „За да им излеземе во пресрет на гејмерите за потребата од супер брз интернет со најдобри  перформанси, размислувавме неконвенционално и создадовме иновативно решение. Отидовме  и чекор понатаму: со едноставна, брза и целосно дигитална активација на продуктот преку  апликацијата TelekomMK, гејмерите го добиваат најдоброто гејмерско искуство веднаш“ –  истакна Даниела Кржовска, Раководител на Продукт маркетинг од  Телеком.    Светот на еспортот е новата арена на собирање на младата популација. Исто како во  традиционалните спортови, еспортот има потреба од своја инфраструктура и еко-систем, и  тоа е еден од главните мотиватори за склучување на партнерство помеѓу Македонски Телеком  и Македонската Еспорт Федерација.   “Среќни сме поради ова партнерство, затоа што е од огромно значење за федерацијата и за  играчите. Конечно, можеме да оствариме сериозен напредок и да создадеме оптимални услови  за натпреварување во Македонија, како и да ги испратиме нашите репрезентации на  …

Национални квалификации во Tekken 7 и eFootball 2023

Во квалификациите кои се одржаа вчера во PUBG Mobile екипата на Almost Famoust е победникот и ќе ја претставува Македонија …

Еспортот е официјален спорт

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЈАВНОСТ Еспортот стана официјален спорт во Република Северна Македонија. 27.01.2022, Скопје – Агенцијата за млади и спорт го …