loading...

За нас

About Us Featured Image

Македонската Еспорт Федерација е непрофитна организација одговорна за еспорт натпревари и турнири.

Нашата мисија е промовирање на еспортот и гејмингот, зголемување нивото на свесност, подобрување на стандардите и инспирирање идни таленти.

Федерацијата моментално има 5 постојани клубови како основачки членки и повеќе од 120 тимови кои учествуваат на официјалните лиги и турнири. Регистрирана во 2009 година, ние сме најстарата еспорт организација во регионот.

Дел сме од интернационални натпревари уште од 2005. До сега сме учествувале на 13 интернационални шампионати, веејќи го македонското знаме.

Документација

Партнери

Нашиот тим

Бобан Тотовски

Претседател

Еспортот е спорт! Почнувајќи од 2002 година активно работам на промоција и востпоставување на еспортот во Македонија како официјален спорт.

Омилена игра:

Драган Арсовски

Потпретседател

Можеби сум единствениот кој не е гејмер во федерацијата, но верувам во тоа што го гледам, натпреварувачкиот дух и посветеноста на гејмерите.

Омилена игра:

Иво Спасески

Генерален Секретар

Омилена игра:

Игор Недески

Спортски Директор

Гејмингот и еспортот можат вешто да се искористат за насочување на младината.

Омилена игра:

Кирил Трајков

Одговорен за настани

Да се работи во водите на еспортот воопшто не е лесна работа, но е исполнета со многу убавини.

Омилена игра:

Илија Илиев

Член на управен одбор

Иљо Илиев, организатор и промотер на турнири од областа на еспортот, основач на гејминг центар Левел и претседател на Здружението за електронски спорт Левел од Струмица.

Омилена игра:

Јован Каланоски

Член на управен одбор

Како професионален гејмер и тим лидер, верувам во нашата мисија.

Омилена игра:

Бобан Симоски

Член на управен одбор

Цел живот сум опколен со гејмери и секогаш им помагам на тимовите да имаат подобри услови за тренинг.

Омилена игра:

Антонија Блажевски

Член на управен одбор

Љубител на еспорт игри и преку 25 години на еспорт сцената во Македонија.

Омилена игра:

Јамин Скендери

Член на управен одбор

Игрите се значаен дел од мојот живот и секогаш сум тука да придонесам за развој на гејмингот.

Омилена игра:

Бојан Ангеловски

Односи со јавност

За некого комуникацијата со луѓе, лично или преку медиуми е тешко и напорно. За мене е задоволство.

Омилена игра:

Симона Ивановска

Комисија за играчи

Психолог со аспирации кон гејмингот.

Омилена игра:

Ивана Лазаревиќ

Администратор

Кога е гејмингот во прашање, мене ништо не ми е тешко.

Омилена игра:

Давор Неделковски

Главен кастер

Full Stack гејмер цел живот, ги играм сите игри и сите ги сакам.

Омилена игра:

Интернационали организации