Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language

Esports to return to London Games Festival 2018

Esports to return to London Games Festival 2018
Saso
/ Categories: MeSF News

Esports to return to London Games Festival 2018

Пост на веб-страниците на Ukie вели дека фестивалот ќе се врати од 5-ти до 15-ти јануари 2018 година. 

Плус, набргу ќе бидат објавени голем број активности кои "доведуваат доживотни игри на градските улици" - вклучувајќи ги и еспортот и уличната уметност, изложбата на BAME уметници во игри и парада за играчки лик / кошарка.

Ова лето Британската Еспорт Асоцијација одржа пилот-шема за деца во библиотеката Маида Вале, која треба да биде продолжена во повеќе редовни клубови подоцна оваа година.

Севкупно, повеќе од 50.000 луѓе присуствуваа на 40 различни настани низ 20 места во Лондон на Лондонските игри на фестивалот оваа година. Фестивалот е поддржан од градоначалникот на Лондон, со финансирање во вредност од околу 1,2 милиони фунти од лондонскиот акционен панел.

Градоначалникот на Лондон, Садик Кан, рече: "За само неколку години, фестивалот на игри во Лондон стана главна атракција за потрошувачите и професионалците, и Лондон обезбедува значајни инвестиции за нашиот врвен технолошки сектор - покажувајќи дека Лондон е отворен за креативност и иновативност и отворен за бизнис ".

 

Print
1232

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top