Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language

Во Хамбург започнува новото партнерство помеѓу Mercedes-benz и ESL

Во Хамбург започнува новото партнерство помеѓу Mercedes-benz и ESL
Saso
/ Categories: MeSF News

Во Хамбург започнува новото партнерство помеѓу Mercedes-benz и ESL

Ние сме возбудени да го објавиме почетокот на сосема ново, глобално партнерство помеѓу Mercedes-Benz и ESL. Партнерството ќе се прошири низ спонзорства на повеќе турнири во различни земји, со прво место од 1.000.000 $ ESL One Hamburg 2017 Dota 2 Major.

"Нашата широка меѓународна посветеност кон спортот ни овозможува да ги задоволиме интересите на нашите различни целни групи", рече д-р Јенс Тимер, заменик-претседател на маркетингот за Mercedes-Benz Passenger Cars. "Како бренд, одржуваме блиски контакти со нашите клиенти, се способни да создадат емпатија и да станат прифатен дел од нивниот свет. Ние го следиме исклучително брзо растечкиот eSports сегмент веќе некое време и цврсто веруваме дека оваа нова вклученост ќе ги надополни нашите постоечки спонзорирани активности со око за иднината и ќе ни дозволиме да оствариме контакт со една многу интересна, нова целна група. "

"Ние сме воодушевени да се здружиме со Мерцедес-Бенц како премиер автомобилска марка", рече Ралф Рајхерт, извршен директор на ESL. "Ова партнерство претставува важен чекор не само за нас, туку и за целата индустрија на esports. Овозможувајќи ни да истражиме возбудливи решенија за мобилност за навивачите и играчите од целиот свет, растејќи ги ескопите заедно и да го доближиме до следното ниво. "

ESL one Hamburg ќе биде првиот мајор на натпреварувачката сезона Дота 2 сезона 2017-2018 и една од првите можности за гледање на реформираните тимови во битката за превласт. Од 28 до 29 октомври, Barclaycard Arena во Хамбург ќе биде домаќин на осум од најдобрите Dota 2 екипи од целиот свет, кои сакаат да обезбедат рани бодови на патот кон Интернационалата 8.

Print
1456

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top