Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language

Call of Duty: Black Ops 4 без кампања, PUBG со нов мод?

Call of Duty: Black Ops 4 без кампања, PUBG со нов мод?
Saso
/ Categories: MeSF News

Call of Duty: Black Ops 4 без кампања, PUBG со нов мод?

Кампањскиот дел за овој бисер е отфрлен, или барем таков збор се шири.

Call of Duty: Black Ops 4 беше потврдена во минатата година, но нема да ни бидат сите детали откриени дури до мај. Вчера Polygon протече низ интенет јавноста бомба од гласина која беше поткрепена од повеќе извори и вели дека играта ќе биде лансирана без single-player камапања, за сите платформи.

Изворите велат дека кампањата била отстранета бидејќи немало да има доволно време пред да биде играта подготвена до денот на лансирање, 12. октомври. Наместо тоа, Trayarch наводно е фокусиран на проширување на multi-player елементот, вклучувајќи ги зомби модовите и можен нов co-op мод.

Можно е да има и battle royale мод за играчите во кој ќе можат да уживаат (уште една нова игра со овој мод...). Веднаш кратко по известувањето на Polygon за немањето на камапања, Charlie Intel објави пост каде вели дека ги слушнал истите гласини за игра без кампања уште минатиот месец и дека неговиот извор му пренел дека Raven Software добиле задача да развијат battle royal мод со што би ја пополниле оваа празнина.

Исклучување на кампања од Black Ops 4 не е мала работа, но не значи дека е страшна. Xbox 360 и PS3 верзиите на BO3 беа лансирани без камања, а додека Activision не ни открива како финансиски минале со тој план, најверојатно е решено дека овој начин нема да се одрази многу на продавањето на играта.

Сепак оваа промена не значи дека не би создале ризици за себе, но историски гледано Call of Duty серијалите својата слава ја имаат стекнато најмногу во мрежното играње.


Без разлика што и да решат, имаат рок до 17. мај каде тогаш ќе ни биде претставена играта во целот и ќе знаеме со што можеме да играме.

Инспириран од вистинска локација во Тајланд, PUBG работи на подземен пештерски систем за новата Savage мапа

Дивелоперот PUBG Corp планира да развие и тестира нова 4x4 Savage мапа во наредните месеци. Базирана на локација во Југо-источна Азија, новата арена црпи инспирација од реалниот свет односно од Тајланд. Станува збор за природно окно кое ќе се искористи како влез за пештерската мрежа која тие ја планираат.

Како звучи да се фрлите во авион и да паднете во дупка како оваа? Тоа навистина би било јако, нели? За тоа и ние размислуваме така, па затоа и работиме на овој подземен пештерски систем со неколку методи на бегство. Бевме инспирирани од пештерски систем кој тимот го најде надвор од Бангкок, се вели во еден од постовите на Steam на PUBG Corp.

Еве неколку фотографии кои објаснуваат како real-world обележјето ќе биде преведено во дигиталните простори.

Сеуште имаме некоја работа да довршиме пред да го доставиме за терстирање, но сме многу среќни и задоволни што тоа ќе биде во наредните фази на тестирање. Наскоро планираме да почнеме и со тестирања и на нови оружја и специјални возила (вклучувајќи и Тук Тук), па затоа бидете спремни за тестирање, се вели во продолжение на постот.

Останува да видиме дали ќе им успее по втор пат да направат тектоснки поместувања во гејмингот со овој мод и дали можеби да инспирираат нов клон. 

Print
2212

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top