Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language

Втор Извршен еСпорт самит, Тајван повеќе од подготвен за Светското Првенство

Втор Извршен еСпорт самит, Тајван повеќе од подготвен за Светското Првенство
Saso
/ Categories: MeSF News

Втор Извршен еСпорт самит, Тајван повеќе од подготвен за Светското Првенство

Како дел од вториот Извршен еСпорт Самит, делегатите на земјите членки на IESF - International Esports Federation имаа можност да гостуваат кај еден од успешните еСпорт тимови на Тајван, Flash Wolves 閃電狼職業電競隊. Тука овој тим моментално вежба за натпреварувања во три наслови односно League of LegendsPUBG и League of Angels.

Тајван како домаќин на овогоднешното 10. Светско еСпорт Првенство за своја арена ја избра Каосиунг Арената во Каосиунг која е изградена во 2008 година и има капацитет од 15.000 посетители.

Светското еСпорт Првенство ќе се оддржи во ноември.

As part of the 2nd Executive eSport Summit, the delegates of the member countries of IESF - International Esports Federation had a chance to be guests at the HQ of one of the most successful eSport teams in Taiwan, Flash Wolves 閃電狼職業電競隊. Here this team currently practices for its tournaments in three titles which are League of LegendsPUBG and League of Angels.

Taiwan as the host of this years 10th World eSport Championship chose Kaohsiung Arena in the city of Kaohsiung as the place of happening. The arena is opened in 2008 and has a capacity of 15.000 visitors

10th, World eSport Championship will take place in November.

Print
517

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top