Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето
11. Светско Еспорт Првенство има датум, Dota2 прв потврден наслов

11. Светско Еспорт Првенство има датум, Dota2 прв потврден наслов

11. Светско Еспорт Првенство има датум, Dota2 прв потврден наслов
Дали сте спремни да бидете сопственик?

Дали сте спремни да бидете сопственик?

Дали сте спремни да бидете сопственик?
ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство

ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство

ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство
Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги

Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги

Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги
Македонија има нова репрезентација во Dota2

Македонија има нова репрезентација во Dota2

Македонија има нова репрезентација во Dota2
Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјализирана Руската Еспорт Федерација
Што е продажба во еСпортот?

Што е продажба во еСпортот?

Што е продажба во еСпортот?
Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!

Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!

Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!
Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?
  
Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?
Saso
/ Categories: MeSF News

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Со огромно задоволство ве известуваме дека утре ќе се одджат финалните игри за Dota2 на Првата Македонска Еспорт Лига. Оваа година до третата фаза на лигата, лан фазата, успеаа да стигнат тимовите на Blade, Ghost Stories, Team Mystique и Entity. 

Тие ќе имаат шанса во низа мечеви да се доборат до првото место на лигата и со тоа ќе станат македонската репрезентација во Dota2 за оваа година. Наградниот фонд изнесува 1000 евра и ќе се дели на начин 500-300-200 согласно освоените места на тимовите. Исклучок може да постои за првото место каде што тој тим, доколку се успее да се обезбеди пласман, тимот ќе биде испратен на 11. Светско Еспорт Првенство во Сеул, Ј. Кореја како претставник на Македонија. Настанот ќе се оддржи во интернет кафето „903Gaming“ во Ново Лисиче и ќе биде отворен за сите посетители. За време на натпреварите ќе има и стрим кој ќе можете да го следите на нашиот Twitch канал: twitch.tv/mesfdota2.

Им посакуваме многу среќа на тимовите и нека победи најдобриот.

Print
275

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top