Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето
11. Светско Еспорт Првенство има датум, Dota2 прв потврден наслов

11. Светско Еспорт Првенство има датум, Dota2 прв потврден наслов

11. Светско Еспорт Првенство има датум, Dota2 прв потврден наслов
Дали сте спремни да бидете сопственик?

Дали сте спремни да бидете сопственик?

Дали сте спремни да бидете сопственик?
ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство

ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство

ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство
Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги

Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги

Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги
Македонија има нова репрезентација во Dota2

Македонија има нова репрезентација во Dota2

Македонија има нова репрезентација во Dota2
Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјализирана Руската Еспорт Федерација
Што е продажба во еСпортот?

Што е продажба во еСпортот?

Што е продажба во еСпортот?
Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!

Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!

Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!
Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?
  
Данскиот премиер во посета на Astralis HQ каде одиграл мечеви со тимот во CSGO
Saso
/ Categories: MeSF News

Данскиот премиер во посета на Astralis HQ каде одиграл мечеви со тимот во CSGO

Премиерот на Данска, Lars Løkke Rasmussen, е доста гласен со својата поддрша и љубов према Еспортот како и неговата поддршка за тимот Astralis. Од честитање на нивните победи, па се до држење говор на Blast Pro Series Copenhagen 2018, премиерот Rasmussen e секогаш непресушен извор за мотивација за овие дански легенди.

Тој ги посети главните канцеларии нан клубот каде разговараше со играчите на разни теми од областа на Еспортот како на пример стратегијата на Данска, какви модели за младината создава Еспортот како и доста информации се разменија од најниското па се до највисокото ниво на организацијата. По разговорите, Rasmussen одигра неколку мечеви со тимот на Astralis. 
Ова не е прв пат премиерот Rasmussen да прави нешто за Еспортот во Данска. За време на BLAST Pro Series Copenhagen 2018, тој го инаугурираше настанот на последниот ден. Во неговиот говор, тој ја добредојде публиката во Royal Arena и ги уверуваше гостите дека ќе си поминат незаборавно. Почесниот Премиер ја нарече собраната публика како и на онлјан гледачите фантастични и ги пречекуваше на бина тимовите и натпреварувачите од целиот свет за време на настанот. Тој својот говор го одјави со познатото мото на Astralis, „ToTheStars“

Print
521

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top