en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

Text/HTML

tekst
(Апликација) Квалификации за PES 2020, победникот ќе не претставува во Сеул
(Апликација) Квалификации за PES 2020, победникот ќе не претставува во Сеул

(Апликација) Квалификации за PES 2020,...

(Апликација) Квалификации за PES 2020, победникот ќе не претставува во Сеул

(Апликација) Квалификации за PES 2020, победникот ќе не претставува во Сеул

Македонската Еспорт Федерација ќе го избира својот репрезентативец во PES 2020 кој ќе ја претставува Македонија на 11. Светско Еспорт Првенство во Сеул, Ј. Кореа. Настанот ќе се случува на 27 октомври...
Еспортот прогласен за официјален спорт во Шри Ланка
Еспортот прогласен за официјален спорт во Шри Ланка

Еспортот прогласен за официјален спорт...

Еспортот прогласен за официјален спорт во Шри Ланка

Еспортот прогласен за официјален спорт во Шри Ланка

Министерството за Спорт во Шри Ланка официјално го прогласи Еспортот како официјален спорт во државата. Декларацијата започна со изготвување на 26. септември од страна на министерот за...
Логото на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ
Логото на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ

Логото на 11. Светско Еспорт Првенство...

Логото на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ

Логото на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ

Логото ги симболизира прогресивната пасија и чистата Еспорт средина и заедница во Кореа. Кулата (кулата „Н“ во Сеул) зрачејќи со сина светлина ја симболизира светлата иднина на Еспортот и...
Академски Еспорт Семинар
Академски Еспорт Семинар

Академски Еспорт Семинар

Академски Еспорт Семинар

Академски Еспорт Семинар

Вториот Академски Еспорт семинар ќе се оддржи под закрила на 4. Глобален Извршен Еспорт Самит како паралелна програма на 30. август 2019 година. Последните академски истражувања во областа на Еспортот...
Добредојде за две нови федерации во ИЕСФ
Добредојде за две нови федерации во ИЕСФ

Добредојде за две нови федерации во ИЕСФ

Добредојде за две нови федерации во ИЕСФ

Добредојде за две нови федерации во ИЕСФ

Чешката CEA (Czech Esport Association) и Еспорт Асоцијацијата на Хонг Конг (ESAHK) офицјално се најновите асоцијации кои се приклучуваат на семсјството на ИЕСФ. ИЕСФ ќе работи заедно со новите...
Глобалниор Еспорт Извршен Самит 2018 ќе се оддржи во Бусан, Кореа од 29 до 21 август
Глобалниор Еспорт Извршен Самит 2018 ќе се оддржи во Бусан, Кореа од 29 до 21 август

Глобалниор Еспорт Извршен Самит 2018 ќе...

Глобалниор Еспорт Извршен Самит 2018 ќе се оддржи во Бусан, Кореа од 29 до 21 август

Глобалниор Еспорт Извршен Самит 2018 ќе се оддржи во Бусан, Кореа од 29 до 21 август

ИЕСФ со задоволство известува дека годинешниот извршен самит на ИЕСФ ќе се оддржи меѓу 29-31 август 2019 година. Неговата четврта едиција ќе се случи во Бусан, Кореа, а тоа ќе биде по трет...
Рамил Алиев нов член на бордот на ИЕСФ
Рамил Алиев нов член на бордот на ИЕСФ

Рамил Алиев нов член на бордот на ИЕСФ

Рамил Алиев нов член на бордот на ИЕСФ

Рамил Алиев нов член на бордот на ИЕСФ

Со цел ИЕСФ да може да работи со полна пареа, доста важно е за организцијата да ги пополни сите испразнети места на бордот. Бидејќи сите позции на Бордот бараат од членовите да одвојат голем дел од...
11. Светско Еспорт Првенство: 11-15 декември 2019 година
11. Светско Еспорт Првенство: 11-15 декември 2019 година

11. Светско Еспорт Првенство: 11-15...

11. Светско Еспорт Првенство: 11-15 декември 2019 година

11. Светско Еспорт Првенство: 11-15 декември 2019 година

По успешното оддржано 10. Светско Еспорт Првенство во Каошиунг, 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ ќе се оддржи во Сеул, Јужна Кореа од 11 до 15. декември 2019 година. Повеќе од 10 години ова...
Комисијата на играчите на ИЕСФ ги кани сите играчи да учествуваат
Комисијата на играчите на ИЕСФ ги кани сите играчи да учествуваат

Комисијата на играчите на ИЕСФ ги кани...

Комисијата на играчите на ИЕСФ ги кани сите играчи да учествуваат

Комисијата на играчите на ИЕСФ ги кани сите играчи да учествуваат

За да се создаде подобра комуникација меѓу ИЕСФ и еспорт атлетите на кои им служи, оваа комисија на играчи ја користи приликата да ги покани сите атлети кои некогаш биле дел репрезентациите на своите...
Сеул ќе биде домаќинот на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ
Сеул ќе биде домаќинот на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ

Сеул ќе биде домаќинот на 11. Светско...

Сеул ќе биде домаќинот на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ

Сеул ќе биде домаќинот на 11. Светско Еспорт Првенство на ИЕСФ

ИЕСФ соопштува 11. Светско Еспорт Првенство во 2019 година ќе се оддржи во Сеул, Јужна Кореа. Светското Првенство се планира да се оддржи во последниот квартал за таа година. Сеул е несомнено...
http://www.skopje.gov.mk
Copyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top