en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

Fnatic лансира нова колекција со логото на Hello Kitty

Fnatic лансира нова колекција со логото на Hello Kitty

  • 21 ноември 2019
Fnatic лансира нова колекција со логото на Hello Kitty

Организацијата со седиште во Лондон, Fnatic, лансираше limited-eddition колекција на брендирана роба со Hello Kitty.

Колекцијата е достапна за купување уште од 15.11, со тоа што уште повеќе артикли ќе бидат достапни со текот на времето.

Sam Mathews, извршниот директор на Fnatic во новинарско интервју изјави:

Hello Kitty is a globally recognised icon – we are excited to work with Sanrio to introduce her to esports and our fans around the world as we continue to seek out, amplify and level-up every gamer on the planet.

Fnatic соработуваше со јапонски дизајнери и компанијата за лиценцирање Sanorio на колекцијата што вклучува, џогерки, јакни, дресови, капи, маички, мауспадови, сликички и привезоци.

Craig Takiguchi, одговорниот во бизнис одделот на Sanorio изјави:

As a leading lifestyle brand and one of the pioneers of esports, Fnatic is great partner for our flagship character as we look into expanding our consumer touchpoints in the gaming space. This fun, yet unexpected collection merges Hello Kitty’s iconic image with Fnatic’s gaming designs for the perfect lifestyle crossover. We look forward to launching this program with Fnatic and debut Hello Kitty to a new audience.

Со проширувањето на бизнисот во Јапонија останува да видиме колку соработката на овие два бренда ќе им помогне да дојдат до поголема заработувачка на пазарот.

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top