en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

FIFA 20 Global Series договори спонзорство со Gillette

FIFA 20 Global Series договори спонзорство со Gillette

  • 26 ноември 2019
FIFA 20 Global Series договори спонзорство со Gillette

Брендот за мажи, Gillette е објавен како нов спонзор на FIFA 20 Global Series на EA Games.

Gillette ќе го реализира спонзорството преку презентирање на емитувачки сегменти, реклами на стримови, промоции во живо и разна брендирана содржина.

Brent Koning, Комисионерот за компететивен гејминг на FIFA при ЕА разговараше за оваа зделка:

Gillette is a brand synonymous with its connection to the biggest sports in the world. EA SPORTS FIFA 20 Global Series sponsorships such as Gillette exemplify the worldwide power of this esport.

Почетокот на партнерството се означи со втората фаза на EA FUT Champions Cup, каде што се оддржа во Букурешт, Романија. Gillette има доста искуство со еспортот каде што имале услови да соработуваат со Mkers, Boston Uprising, EDward Gaming и TSM.

Gary Coombe, извршниот директор на Global Grooming при Gillette изјави:

Тhe EA SPORTS FIFA 20 Global Series is an incredibly powerful esports platform, and to add it to Gillette’s long history in football, sports and esports is a true honor. We look forward to getting this season underway and working together with a world class video game publisher in EA SPORTS to connect with their fans and a whole new generation of Gillette consumers.

Gillette не се странци и во традиционалните спортови, но и во еспортот, а FIFA 20 Global Series e своевиден хибрид, па затоа не треба да биде некое големо изненадување да се види вакво партнерство на дело. Дефинитивно фановите на овој спорт ќе имаат што да видат.

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top