en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

FACEIT воспостави партнерство со Visa

FACEIT воспостави партнерство со Visa

  • 21 ноември 2019
FACEIT воспостави партнерство со Visa

Американскиот мултинационален финансиски сервис корпорација Visa стапи во партнерство со еспорт платформата FACEIT, имајќи го пазарот на Русија како прва цел.

Овој договор ќе доведе до креација на нова dedicated гејминг сердиа за еспорт фановите.

Evgeniy Zelenyi, одговорниот на одделот за стратешки партнерства на Visa Russia изјави во врска со партнерството:
 

According to our estimations, the global esports market is forecasted to reach 500 mln gamers by 2020. Visa is keen to contribute its payment expertise to the space and deliver added value to this audience. Given the synergy between FACEIT’s stronghold on the Russian market, the overall number of esports audience and how receptive Russians are in general to innovative concepts, this is absolutely the right geography to start with.

Партнерството ќе има поддршка на самиот старт од Руската банка. Visa и FACEIT ќе се фокусираат на дизајнирање и дистрибуирање на онлајн програми кој ќе овозможат на играчите да ги усовршат своите вештини.

Покрај тоа што е компетитивна платформа, FACEIT моментално поддржува игри како CSGO, PUBG, Dota2, LoL, WoT, Brawl Stars, OW и Smite.Не се знае кои наслови ќе бидат искористени кога соработката ќе биде подготвена за Русија.

Niccolo Maisto, ко-основач и извршен директор на FACEIT додава:
 

We’re excited to work with such a globally recognised brand and to support their next step into esports. This partnership is a shining example of how a brand can become endemic to the esports community and help the overall esports ecosystem grow which is FACEIT’s continued mission.

Сеуште не ни е јасно зошто баш Русија е одбрана за идеално место за лансирање на ваков вид на партнерство, но секако не може да штети кога државната банка поддржува ваков вид на одлуки. Останува да видиме зошто Visa одлучи да стапи во светот на еспортот во соработка со FACEIT кога во минатото успеала да организира настани на голема скала без никаква помош.

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top