en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

ESL One ќе организира Dota2 Major во Лос Анџелес

ESL One ќе организира Dota2 Major во Лос Анџелес

  • 21 ноември 2019
ESL One ќе организира Dota2 Major во Лос Анџелес

ESL објави дека Лос Анџелес ќе биде домаќин на најавениот Dota2 Major со ESL One Los Angeles до 20 до 22 март наредната година.

Овој настан исто така го одбележува првиот пат каде што ќе се има Dota2 натпревар на Западниот брег во САД.

Овој натпревар ќе биде прво вкусување на Dota2 Мajor за САД после 2016 година, каде што ќе има 16 квалификувани тимови кои ќе се натпреваруваат за лавовскиот дел од еден милион долари.

ESL One Los Angeles ќе се состои од три фази на онлајн квалификации, кои се предвидени да се оддржат од 9 до 14 фебруари, каде што тимовите ќе можат да се квалификуваат за главниот настан во март. Настанот ќе подели 15.000 Dota Pro Circuit Points меѓу натпреварувачките тимови пред случувањето на The International 2020, најголемиот настан на Dota2.

Ulrich Schulze, Постар Потпретседател за Продукти на ESL зборуваше за тежината на носењето на Dota2 на Западниот брег:

Los Angeles is known for world class entertainment and that is exactly what we aim to deliver with the L.A. Major. We are finally bringing our ESL Dota 2 flagship competition to the US West Coast for the first time and we are proud to deliver world-class Dota 2 action to the local community.

With ESL One Los Angeles, we will put a stake in the ground to engage the US-based Dota 2 community and introduce one of our most iconic tournaments to a new location: the Shrine Auditorium conveying an absolute unique feel.

ESL One Los Angeles е третиот Major во овогодишниот Dota Pro Circuit, каде претходно се случија MDL Chengu Major и DreamLeague Season 13.

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top