Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language

Македонскиот Lеague of Legends тим EON се приклучи на Фортуна лигата

Македонскиот Lеague of Legends тим EON се приклучи на Фортуна лигата
Saso
/ Categories: MeSF News

Македонскиот Lеague of Legends тим EON се приклучи на Фортуна лигата

Македонскиот тим Evolution Online е првиот тим надвор од Србија кој се приклучи на лигата, јави E-sport Vesti. Малку подоцна на лигата ѝ се приклучи и хрватскиот Team ReJecT.

Капитен на екипата е лигата – „Fallenangel“. EON беше македонскиот претставник во League of Legends на светското првенство во Џакарта. Тимот е составен од:

  • Top lane – Христијан “HRYSHA” Блажевски
  • Jungle – Јане “Gizmox” Васов
  • Mid lane – Виктор “Fallenangel” Кордановски
  • ADC –  Валмир “GoldenTo4st” Фeјзулаху
  • Support – Стефан “Mistrial” Шевченко

 

Print
748

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2018 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top