en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

Само една номинација добиена за претседателството на ИЕСФ

Само една номинација добиена за претседателството на ИЕСФ

  • 12 ноември 2019
Само една номинација добиена за претседателството на ИЕСФ

Интернационалната Еспорт Федерација (ИЕСФ) е формирана во 2008 година, со свој статут. ИЕСФ секогаш тежнеела и цели на добро раководење на секое ниво, каде секоја членка-федерација ја има шансата да гласа за личноста која би била претседател на ова тело. 

Сите оние кои биле на таа функција се:

- Mr. Sin Bae Kim (2008 - 2010)
- Mr. Ki Haeng Cho (2010 – 2011)
- Mr. Jun Ho Kim (2011-2012)
- Mr. Hyung Hee Lee (2012 – 2013)
- Mr. Byung Hun Jun (2013 - 2018)
- Mr. Silviu Stroie (Acting President, 2018)
- Mr. Colin Webster (2019)

Според статутот на ИЕСФ, мандатот на еден ваков претседател изнесува три години. Изборите кои бе оддржани 2018 носеа мандат од една година поради предвременото повлекување на Mr. Byung Hun Jun во 2018 година.

Заклучно со ова, во декември 2019 година ќе има уште едни избори за претседател на ИЕСФ, но само една номинација е доставена. Актуелниот претседател, Колин Вебстер е непредизвикан во оваа трка бидејќи доби многу повеќе препораки отколку било кој друг кандидат за оваа позиција во историјата на ИЕСФ.

Mr. Colin Webster е дел од бордот на ИЕСФ уште од 2013 година, а неговата присутност на овој борд ќе обезбеди голем дел на континуитет во напорите на ИЕСФ за воспоставување на Еспортот како дел од семејството на традиционалните спортови.

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top