en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјализирана Руската Еспорт Федерација

  • 22 август 2018
Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјално на 6. јули 2018 година стапи на сила и ов ефект Руската Еспорт Федерација RESF. Највисоките признавања во светот на Еспортот за Руската Еспорт Федерација беа долгогодишен плод на макотрпна работа и успешни тимски натпреварувања.

Рускиот спортски систем и така изграден да безразлика на интернационалниот статус на спортот, треба да помине низ одредени чекор за да биде признаен од државата. Начелно тие се: државно признавање на асицијација кој активно се занимава со активностите на овој спорт и да има доволно регионално покривање за да се смета за национален спорт, да има вклучување во компетативни активности во првиот дел од националниот Регистер на Спортови, да има активности во вториот дел на Регистерот, организцијата да има самоназначено водечко тело од барем една година и конечно последниот чекор е државното акредитирање.

Оваа акредитација е валидна четири години и и дава на Федерацијата целосен спектар на права за водење на телото, особено во спортот каде што во него дел се и официјалните натпреварувачи кои веќе се препознаени од Владата како и можност да го формира Националниот тим за тој спорт за Русија.

 

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top