Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language
Финале на Македонија во CSGO, кој ќе не претставува наредната година во оваа дисциплина?
Saso
/ Categories: MeSF News

Финале на Македонија во CSGO, кој ќе не претставува наредната година во оваа дисциплина?

Утре во Zero Gaming, Тетово четирите тимови кои допливаа до полуфиналето во CSGO во Лига1 на МЕСФ ќе ги одмерат силите за последен пат во оваа лига и конечно ќе одлучат кој е најсилниот меѓу нив.

Табелата за оваа категорија е тесна и ќе биде неизвесно до крај. Vilay eSports, LeveL, Atrox Gaming и Gem Team се тимовите кои одиграа најуспешно оваа сезона и заслужија да бидат полуфиналисти. Мечовите кои ќе играат се со формат бо2 (best of 2), a вкрстувањето на паровите ќе биде по принцип 1-4 и 2-3. Наградниот фонд за овој бесплатен натпревар изнесува 1000е и не исклучува победникот да биде репрезентација за нашата земја во наредниот период и сезона.

Во ноември ќе се оддржи Светското еСпорт Првенство во Каошијунг, Тајван во организација на ИЕСФ каде Македонија има резервирано место токму за оваа игра. Првенството ќе брои вкупно 48 учесници или членки односно онолку колку што од членките ќе успеат да пратат тим за оваа игра.

Им посакува многу среќа на македонските финалисти и нека најдобриот победи.

Print
128

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top