Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language
Тунис го призна еСпортот, Македонија сеуште чека за негово официјализирање
Saso
/ Categories: MeSF News

Тунис го призна еСпортот, Македонија сеуште чека за негово официјализирање

Ова се одлични вести за младината на Тунис кои ни доаѓаат од полето на еСпортот и видео игрите. Министерот за млади и спорт на Тунис официјално го одобрил создавањето на TuneSF на 1. октомври. 

Оваа 49. по ред федерација ќе биде водена од генералниот секретар на Туниската Асоцијација на Гејмери (TAG), кои се членки на Интернационалната еСпорт Федерација.

Оваа федерација е прв чекор на Тунис кон пошироко прифаќање на електронскиот спорт како спорт со сите негови права. Главните мисии на оваа организација се организирање и развивање на еСпортот во државата, организирање на национални натпревари, одржување на врски со национални и интернационални структури како и создавање на елитата на електронскиот спорт.

Print
508

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top