Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language
Резултати од онлајн фазата на Лига1 на МЕСФ
Saso
/ Categories: MeSF News

Резултати од онлајн фазата на Лига1 на МЕСФ

Ве известуваме дека првата фаза од Лига1 на МЕСФ во DOTA2 и CSGO е завршена. Заклучно со ова, првите четири тима од табелата влегуваат во втората фаза од оваа лига односно во плејоф серијата. Плејоф (или лан) фазата е планирана за во септември, по годишните одмори, во нашите простории каде јавно и финално ќе се прогласи победник согласно перформансот на секој од тимовите.

Првопласираните за DOTA2 се:
1. Ghost Stories (Grozni Misli)
2. [CRY] World of Darkness
3. LeveL
4. [BLD] Winterfox

Првопласираните за CS:GO се:
1. [CRY] Vilay eSports Academy
2. LeveL
3. [BLD] Atrox Gaming
4. Gem Team

Сите оние кои не ја продолуваат својата авантура ќе имаат шанса да се дел од Лига1 на МЕСФ вгодина каде ќе можат повторно да влезат во дигиталните арени и да се борат за првото место.

Сите нови тимови кои ќе се пријават наредната година ќе се дел од Лига2 каде ќе напредуваат во Лига1 согласност нивниот успех.

Повелете брекети и табели за секоја од насловите како и детални информации за успесите на секои од тимовите за оваа година.

Одлично дечки, продолжуваме напред и правиме еСпорт вредности во нашата ни мила Македонија. GGWP!

https://challonge.com/msls3dota2

https://challonge.com/msls3csgo

Print
622

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top