Македонска е-Спорт Федерација
en-USmk-MK
Language
Договорени првите пријателски мечеви на Македонија, на мени ги имаме Србија и Русија
Saso
/ Categories: MeSF News

Договорени првите пријателски мечеви на Македонија, на мени ги имаме Србија и Русија

Драги гејмери и гејмерки, МЕСФ во организација со руската еСпорт федерација и српската еСпорт асоцијација има договрено пријателски мечеви во Counter Strike: Global Offensive со овие држави.


Мечот со Македонија-Русија ќе се одигра на 28 август и ќе биде онлајн, додека мечот Македонија-Србија ќе се одигра на два наврати и тоа онлајн и лан на 29 и 30 август.

Во меѓувреме сме во преговори за пријателски мечеви со Индија, Непал, Шри Ланка и Израел. За мечевите со овие земји ќе о...бјавиме детали во наредниот период. За сите пријателски мечеви ќе има стрим за македонската гејминг публика.

Македонија на овие мечеви ќе биде претставувана од победникот од Лига1 на МЕСФ за оваа година односно финалистот од плејофите меѓу Atrox Gaming, Vilay eSports Academy, LeveL и Gem Team.
Финалињата се закажани за 21. овој месец и ќе биде обезбеден стрим.

Им посакуваме многу среќа на нашите тимови на локалните мечеви како и тие со останатите држави.

GLHF

Print
100

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top