Macedonian e-Sport Federation
en-USmk-MK
Language

Eспортот влезе и во Европскиот Парламент

Eспортот влезе и во Европскиот Парламент
Saso
/ Categories: MeSF News

Eспортот влезе и во Европскиот Парламент

Денешниот ден, 06.09.2017 година ќе биде запишан во историја како првиот ден кога во Европскиот Парламент се одржа дебата за еспортот, наречена „Еспорт во Европа: Како да се подготвиме“
За прв пат во Европскиот Парламент, присутните ќе разговараат за регулативите на еспортот и за останати аспекти на гранката од Европска перспектива. Еден од панелите ќе биде резервиран за сумирање на Европската еспорт сцена, додека друг ќе биде задолжен за истражување на Европската полиса и потенцијалните промени во еспортот. 
Различни луѓе од еспортската индустрија ќе бидат присутни (се очекуваат 150 луѓе) вклучувајќи играчи, продуценти, правни експерти, Европската комисија и Спортската Интергрупа.
Од гигантите ќе бидат присутни Fnatic, Glasgow University, Newzoo, The Esports Integrity Coalition (ESIC).
Од официјалните лица ќе бидат присутни разни министри вклучувајќи шпански, белгиски и француски членови на Европскиот Парламент.
Print
1326

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top