en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

  • 9 August 2019
Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Со огромно задоволство ве известуваме дека утре ќе се одджат финалните игри за Dota2 на Првата Македонска Еспорт Лига. Оваа година до третата фаза на лигата, лан фазата, успеаа да стигнат тимовите на Blade, Ghost Stories, Team Mystique и Entity. 

Тие ќе имаат шанса во низа мечеви да се доборат до првото место на лигата и со тоа ќе станат македонската репрезентација во Dota2 за оваа година. Наградниот фонд изнесува 1000 евра и ќе се дели на начин 500-300-200 согласно освоените места на тимовите. Исклучок може да постои за првото место каде што тој тим, доколку се успее да се обезбеди пласман, тимот ќе биде испратен на 11. Светско Еспорт Првенство во Сеул, Ј. Кореја како претставник на Македонија. Настанот ќе се оддржи во интернет кафето „903Gaming“ во Ново Лисиче и ќе биде отворен за сите посетители. За време на натпреварите ќе има и стрим кој ќе можете да го следите на нашиот Twitch канал: twitch.tv/mesfdota2.

Им посакуваме многу среќа на тимовите и нека победи најдобриот.

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top