en-USmk-MK
Language
Search
Search ×

Израел ќе биде домаќин на 12. СЕП во 2020 година

Израел ќе биде домаќин на 12. СЕП во 2020 година

  • 17 December 2019
Израел ќе биде домаќин на 12. СЕП во 2020 година

Како што дојде крајот на 11. Светско Еспорт Првенство 2019 во Сеул, Ј. Кореа, така почнуват и подготовките за СЕП за 2020 година каде од ИЕСФ ни откриваат дека новиот домаќин ќе биде Израел. Израел успеаа да направи мало „тизер“ видео и неофицијално да почнат со промовирање од самиот старт. Погледнете го видето што осамна на фан страната на ФБ на Израелската Еспорт Асоцијација:

 

Тие во својата објава накусо објавија:
Сега веќе може да се знае, Светското Еспорт Првенство за 2020 година ќе се оддржи во Ејлат, Израел! Пoвеќе информации ќе се објават наскоро, сакаме да се заблагодариме на нашите партнери World Maccabi Movement, на Владата на Израел како и на градот Ејлат што ни дадоа поддршка за Ејлат 2020. Има зошто да се чека.

Им честитаме на Израел за нивниот избор и им посакуваме мирни води во домаќинствувањето на 12. СЕП. Се гледаме догодина дечки!

GGWP!

Print
Categories: MeSF News
Tags:

Search

Copyright 2020 by SoftAGE DOOEL Skopje Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top