Macedonian e-Sport Federation
en-USmk-MK
Language

Дали сте спремни да бидете сопственик?

Дали сте спремни да бидете сопственик?

Дали сте спремни да бидете сопственик?
ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство

ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство

ИЕСФ објави наслов за 10. Светско Еспорт Првенство
Новинарството и content креаторите во еСпортот

Новинарството и content креаторите во еСпортот

Новинарството и content креаторите во еСпортот
Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјализирана Руската Еспорт Федерација

Официјализирана Руската Еспорт Федерација
Што е продажба во еСпортот?

Што е продажба во еСпортот?

Што е продажба во еСпортот?
ПР и маркетингот во еСпортот

ПР и маркетингот во еСпортот

ПР и маркетингот во еСпортот
Македонија има нова репрезентација во Dota2

Македонија има нова репрезентација во Dota2

Македонија има нова репрезентација во Dota2
Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!

Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!

Кои се предизвици ги сретнуваат македонските професионални гејмери?!
Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето

Успешно завршена втората фаза од Првата Македонска Еспорт Лига. Еве кои тимови се пласираат за финалето
Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги

Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги

Македонската еСпорт Федерација стапува во партнерство со Fortuna Esports за унапредување на Националните еСпорт Лиги
  
Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?
Saso
/ Categories: MeSF News

Финале во Dota2, кој ќе биде победникот на Македонската Еспорт Лига?

Со огромно задоволство ве известуваме дека утре ќе се одджат финалните игри за Dota2 на Првата Македонска Еспорт Лига. Оваа година до третата фаза на лигата, лан фазата, успеаа да стигнат тимовите на Blade, Ghost Stories, Team Mystique и Entity. 

Тие ќе имаат шанса во низа мечеви да се доборат до првото место на лигата и со тоа ќе станат македонската репрезентација во Dota2 за оваа година. Наградниот фонд изнесува 1000 евра и ќе се дели на начин 500-300-200 согласно освоените места на тимовите. Исклучок може да постои за првото место каде што тој тим, доколку се успее да се обезбеди пласман, тимот ќе биде испратен на 11. Светско Еспорт Првенство во Сеул, Ј. Кореја како претставник на Македонија. Настанот ќе се оддржи во интернет кафето „903Gaming“ во Ново Лисиче и ќе биде отворен за сите посетители. За време на натпреварите ќе има и стрим кој ќе можете да го следите на нашиот Twitch канал: twitch.tv/mesfdota2.

Им посакуваме многу среќа на тимовите и нека победи најдобриот.

Print
281

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top