Macedonian e-Sport Federation
en-USmk-MK
Language


Call of Duty: Black Ops 4 без кампања, PUBG со нов мод?

Call of Duty: Black Ops 4 без кампања, PUBG со нов мод?

Call of Duty: Black Ops 4 без кампања, PUBG со нов мод?
Нов играч во сферата на гејминг обложувањето, женски Street Fighter V играч осврнува внимание на проблемот сониската полова застапеност во кометативниот гејминг

Нов играч во сферата на гејминг обложувањето, женски Street Fighter V играч осврнува внимание на проблемот сониската полова застапеност во кометативниот гејминг

Нов играч во сферата на гејминг обложувањето, женски Street Fighter V играч осврнува внимание на проблемот сониската полова застапеност во кометативниот гејминг
Microsoft ќе отвара еСпорт академија, Riot ќе организира музички фестивал, започнува Ростерманија

Microsoft ќе отвара еСпорт академија, Riot ќе организира музички фестивал, започнува Ростерманија

Microsoft ќе отвара еСпорт академија, Riot ќе организира музички фестивал, започнува Ростерманија
Новата експанзија на Hearthstone веќе име game-breaking комбо

Новата експанзија на Hearthstone веќе име game-breaking комбо

Новата експанзија на Hearthstone веќе име game-breaking комбо
Финализирана листата на учесници на 10. Светско Првенство во Еспорт

Финализирана листата на учесници на 10. Светско Првенство во Еспорт

Финализирана листата на учесници на 10. Светско Првенство во Еспорт
Втор Извршен еСпорт самит, Тајван повеќе од подготвен за Светското Првенство

Втор Извршен еСпорт самит, Тајван повеќе од подготвен за Светското Првенство

Втор Извршен еСпорт самит, Тајван повеќе од подготвен за Светското Првенство
Тунис го призна еСпортот, Македонија сеуште чека за негово официјализирање

Тунис го призна еСпортот, Македонија сеуште чека за негово официјализирање

Тунис го призна еСпортот, Македонија сеуште чека за негово официјализирање
Македонија ќе добие нов шампион

Македонија ќе добие нов шампион

Македонија ќе добие нов шампион
GTA 5 проценета како најпрофитабилен продукт за забава на сите времиња, Deckard Cain влегува во Нексусот и ги „заспива“ своите непријатели

GTA 5 проценета како најпрофитабилен продукт за забава на сите времиња, Deckard Cain влегува во Нексусот и ги „заспива“ своите непријатели

GTA 5 проценета како најпрофитабилен продукт за забава на сите времиња, Deckard Cain влегува во Нексусот и ги „заспива“ своите непријатели
Закажани првите пријателски мечеви во CS:GO на Македонија. На мени ги имаме Србија и Русија

Закажани првите пријателски мечеви во CS:GO на Македонија. На мени ги имаме Србија и Русија

Закажани првите пријателски мечеви во CS:GO на Македонија. На мени ги имаме Србија и Русија

  

Македонија ќе добие нов шампион

Македонија ќе добие нов шампион
Saso
/ Categories: MeSF News

Македонија ќе добие нов шампион

Во вторник, 21. август ќе се вкрстат копјата на последните четири полуфинални тимови во CSGO на Лига1 на Македонската еСпорт Федерација во Zero Gaming интернет кафето во Тетово.


По долгата квалификациска фаза каде учество земаа повеќе од 20 тима, само осум од нив се пласираа за наредниот сегмент од овој натпревар. Секој од тимовите во период од 3 месеци одиграа вкупно 14 меѓусебни меча каде секој од нив имаше шанса да се сретне со секој противник по два пати за да вистински си ги одмерат силите. Први на табелата испливаа дечките од Crysis (Vilay eSports Academy) со освоен висок 71 поен, второто место го обезбеди тимот на LeveL со 62 поена, трети беа Blade (Atrox Gaming) со 54 поени, а како четврти заврши wildcard тимот Gem Team со освоени 49 поени на овој натпревар. Последната фаза или лан фазата ќе се одигра в вторник во Тетово каде ќе се знае конечниот победник на Лига1, а воедно и македонскиот шампион за оваа година кој ќе ја претставува нашата земја на Светското Првенство во Тајван.Светското Првенство ќе се оддржи во ноември и ќе биде во градот Каошиунг, Тајван каде еСпорт федерациите на 48. земји членки на Интернационалната еСпорт Федерација ќе се натпреваруваат во три наслови и тоа CS:GO, League of Legends и Tekken 7. Ова издание на еСпорт Светско Првенство е десетто по ред и е јубилејно за ИЕСФ.

Print
1215

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

EasyDNNGallery

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2018 by SoftAGE DOOEL Skopje
Back To Top